231 poze   26394 vizite
Albume

membru din 10 august 2016

Plante de capsuni

SITE: pepinierelehida/capsuni
La Pepinierele Hida producem plante de capsuni din categoria biologică CERTIFICAT, sub inspecția ITCSMS Satu-Mare și UF Sălaj. Vă oferim plante viguroase, din soiuri foarte productive, rezistente la boli și cu fructe mari, ferme, aromate. Plantele sunt de calitate din soiuri noi, rezistente si productive selecate in urma mai multor ani de cercetare in campurile noastre cu rezultate deosebite.


Capsunul este specia pomicola care poate da productii importante inca din primul an de la plantare.

Are avantajul ca poate fi cultivat cu succes in majoritatea zonelor din Romania si da randamente mari in cultura pe soluri fertile, insorite si cu posibilitate de irigare.

Succesul unei culturi in Horticultura depinde in mare masura de materialul saditor ales pentru plantare...

DE CE cultura capsunului?

Capsunii se pot cultiva în majoritatea zonelor din România si prefera solurile mai usoare care sa nu fie afectate de exces de umiditate, saraturate sau foarte acide. Soiurile timpurii de capsuni ajung la maturitate la sfarsitul lunii mai, odata cu ciresele cele mai timpurii, iar în cazul culturilor protejate cu 3-4 saptamâni mai repede, productia fiind valorificata avantajos.
O plantatie de capsuni poate produce peste 20-25 tone fructe/ha (în tarile vestice 35-40 tone, datorita aportului mare de îngrasaminte chimice).
Costul înfiintarii şi întretinerii unui hectar de capsuni este în jur de 40.000 lei din care aproximativ 24.000 lei este investitia în plante de calitate. La o productie de numai 20 tone si cu un pret de valorificare de numai 5 lei/kg se obţine un venit de 100.000 lei/ha. Un profit de 50.000 lei/ha într-un singur an este greu de obtinut la alte specii. În anii favorabili rezultatele pot fi mult mai bune, dar nu trebuie neglijate si riscurile, mai ales cele climatice.
Veniturile obtinute din cultura capsunului sunt mult mai considerabile decat cele obtinute de tinerii români plecati sa culeaga capsuni în Spania.
DE CE material săditor certificat de capsun?

O calitate slabă a materialului de plantare duce automat la obţinerea unor recolte mult mai modeste sau chiar neeconomice, în unele cazuri. Acest lucru este explicabil, ştiind că, planta mamă, pe lângă transmiterea fidelă a caracterului de soi, transmite la stoloni, bolile, virozele, nematozii şi dăunătorii de care aceasta este afectată.
Din cercetările efectuate la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură de la Piteşti-Mărăcineni, rezultă că producţia obţinută în căpşunăriile înfiinţate cu stoloni de capsun de calitate (liberi de agenţi patogeni) este de la dublu la de şapte ori mai mare în comparaţie cu stolonii recoltaţi din plantaţiile comerciale.
La Hida producem stoloni de căpşuni din categoria biologică CERTIFICAT, sub controlul ITCSMS Satu-Mare şi UF Sălaj. Plantele mamă sunt libere de viroze şi achiziţionate în fiecare an de la Institute de Cercetare din Europa.
Puteţi apela la specialiştii noştri pentru înfiinţarea culturilor de căpşuni.
plante capsuni hida (1)
plante capsuni hida (1)
plante capsuni hida (2)
plante capsuni hida (2)
plante capsuni hida (3)
plante capsuni hida (3)
plante capsuni hida (4)
plante capsuni hida (4)
plante capsuni hida (5)
plante capsuni hida (5)
plante capsuni hida (6)
plante capsuni hida (6)
plante capsuni hida (7)
plante capsuni hida (7)
plante capsuni hida (8)
plante capsuni hida (8)
plante capsuni hida (9)
plante capsuni hida (9)
plante capsuni hida (10)
plante capsuni hida (10)
plante capsuni hida (11)
plante capsuni hida (11)
plante capsuni hida (12)
plante capsuni hida (12)

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.